DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Kitap, Belediye ve Urfa
22 Ekim 2021 Cuma Saat 12:01
Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abdidin Beyazgül'e açık mektup,
 
Büyükşehir Belediyemiz ve Şanlıurfa Kent Konseyi'nin katkılarıyla hazırlanan kitaplarının tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ,İlçe Belediye Başkanlarımız Meclis Üyelerimiz ve paydaş kurum temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiş. Hayırlı olsun.
 
 
Madem konu kitap ve Urfa bende bir iki cümle yazayım. Büyükşehir Belediye Başkanı, Danışmanları, Kültür Müdürlüğü yetkilileri, sonradan bilmiyorduk, haberimiz yoktu, keşke söyleseydiniz demesinler.
 
 
Dışarıdaki insanlar, öğrenciler, araştırmacılar, meraklılar, Urfa'ya gelen turistler Urfa tarihini, coğrafyasını, kültürünü, sanatını, edebiyatını, folklorunu, sosyolojisini hulasa Urfa'yı, her yönü ile en çok kitaplardan tanıyor, biliyor. Çok örnek verebiliriz, en basiti, kitap olmasaydı biz Urfalı Şair Nabi'yi bilemezdik. Netice olarak "Bir şehirle ilgili ne kadar çok kitap olursa, o şehir o kadar tanınır". "Bir şehir üzerine ne kadar çok araştırma kitabı, hikaye, roman, şiir yazılırsa şehir o kadar zenginleşir" , "Bir şehrin kültür sanat adamlarını ne kadar çok tanıtılırsa, şehir o kadar bilinir" örnek olarak, dünyaca ünlü müzisyen Mozart denildiği zaman Viyana şehri akla geliyor. Bunun gibi dünyada pek çok şehir, ünlü sanatçı ile birlikte anılıyor. 
 
 
İnsana doğruyu, güzeli göstermeye yönelik görüş bildiren Hikemi şiirin edebiyatımızdaki en önemli ve güçlü temsilcisi Urfalı Şair Nabi'dir. Bu sebeptendir ki, "Hikemî şiir" akımı "Nâbî Ekolü" olarak bilinir. Ondan sonraki şairler bu akımı sürdürmüştür. Şair Nabi'nin bu konudaki şöhretinden dolayı UNESCO'nun 2012 yılını "Itri ve Nabi Yılı" ilan etmişti. Belediye, her düzeyde eğitime sahip kişilerce anlaşılabilecek şekilde Şair Nabi kitaplarını yayınlasa, Şair Nabi ile ilgili etkinlikler düzenlese, Urfa denildiği zaman Nabi, Nabi denildiği zaman Urfa akla gelse iyi olmaz mı? Urfalı ünlü Edebiyatçılar, Ses sanatçıları, Sinema sanatçıları, Ressam, Fotoğraf sanatçıları var. Bunlarla ilgili biyografiler çalışılsa, eserleri yayınlansa uygun olmaz mı?
 
 
Bu vesile ile Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve yetkililerine sesleniyorum, Urfa ile ilgili yayınlayacağı kitap konusunda bir hedef koymalı, bu hedef doğrultusunda ilgililer dedektif gibi araştırmalı ve Urfa üzerine kitap hazırlayanalar bulmalı, teliflerini ödemeli ve bu kitapları yayınlamalıdır. Hatta konun ehli olanlara bu güne kadar yazılmamış araştırılamamış konuları akademisyenlere, araştırmacılara sipariş vererek yazdırmalıdır. Kitapla ilgili yarışmalar, tanıtım ve imza günleri gibi etkinlikler düzenlenmelidir. Bence memlekete yapılacak en önemli hizmetlerden biri bu olacaktır. Babası Urfa folklor araştırmacısı-yazar olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den beklentimiz de budur.
 
Yetkililer, Urfa ile ilgili kimlerin kitap çalışması var, kimler hazırlayabilir diye sorarlarsa bildiğimiz kadarını da söyleriz. Sağlık ve başarı dileklerimle
Bu yazı toplam 843 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler