DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Şanlıurfa Vakfı’nın Ankara’daki 11 Nisan Gecesi Muhteşem Oldu
21 Nisan 2024 Pazar Saat 20:11

Şanlıurfa Vakfı tarafından 11 Nisan'da Şanlıurfa'nın 104. Kuruluş Yıldönümünü münasebetiyle yapılan gece muhteşem oldu.

16 Nisan 2024 Salı akşamı Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek salonunda gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gürpınar, Karaköprü İlçesi Belediye Başkanı Nihat Çifti, Ankara Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Şanlıurfa Milletvekilleri, Mahmut Tanal, Cevahir Asuman Yazmacı, Z.Gülender Açanal, Zeynep Karahan Uslu, A.Emin Önen, Mehmet Güneş, İstanbul Urfalı Dernekleri Konfederasyon Başkanı Adnan Şansal, Köy Hizmetleri E. Genel Müdürü Muhittin Özyardımcı, Sincan Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Mehmet Gülüm, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Prof. Dr. H.Feriha Akpınarlı, Bürokratlar, Urfalı işadamları,  pek çok Urfalı ve Urfa’yı seven misafir katıldı. Konuşmalar ve müzik programı 19:30 da başlayıp, Saat 24:00 kadar sürdü. Salonu tıklım tıklım dolduran misafirler muhteşem bir geceye tanıklık etti.

Zeynep Köşker’in başarılı sunumu ile gerçekleştirilen program, Şanlıurfa Vakfının tanıtım videosunun gösterilmesinden sonra  ilk olarak Şanlıurfa Vakıf Başkanı  E.Korgeneral M.Kemal Alataş söz aldı. Geceye katılanlara Hoş geldiniz diyerek açış konuşmasını yaptı. ” Şanlıurfalıların 104 yıl önce 11 Nisan 1920'de gösterdiği eşsiz kahramanlık milli mücadele döneminde Anadolu’ya örnek olmuştur. Bu bakımdan bizlere emanet edilen bu şehrin ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere de aktarmak zorundayız.” Dedi. Vakıf Başkanı Yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık  günün anlam ve önemini anlattı ”Kahraman Urfalılar, esarete boyun eğmeyerek, her türlü imkansızlıklara rağmen mücadele etmiş, Şebeke Mevkiinde, Urfa’yı işgal eden Fransızlarla  göğüs göğüse savaşarak  11 Nisan 1920 de düşmana son darbeyi vurmuş, Urfa’yı düşman işgalinden kurtarmıştır. 12’lerin organizesi ile Urfa içinden, ilçeler ve köylerden gelen kişilerle oluşturulan milis kuvvetlerle kendi kendini kurtaran üç şehirden biridir. Türkiye Büyük Milet Meclisince, kendi kendini kurtaran Maraş’a “Kahraman”, Antep’e “Gazi” unvanı verilmiştir. 1984 yılında Milletvekili Osman Doğan ve arkadaşlarının verdiği kanun teklifi ile Urfa’ya da “Şanlı” unvanlı verilmiştir. Urfa Kurtuluş savaşında en kanlı çarpışma Şebeke Mevkisi de gerçekleşmiştir. Burada pek çok Urfalı şehit olmuştur. Savaşın gerçekleştiği Şanlıurfa-Gaziantep yolu 15. Kilometresindeki Şebeke Mevkiinin ağaçlandırılarak, 11 Nisan Kurtuluş Parkı olarak düzenlenmesi, üzerine şehit ve gazilerin isimlerinin yazılacağı bir abide yaptırılması, bundan sonraki 11 Nisan törenlerinin burada kutlanması konusunu Sayın Valimize ve Belediye Başkanlarımıza öneriyorum” demiştir.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı M.Kasım Gürpınar Urfa kurtuluş savaşının önemini vurgulamış ve başlatacağı eğitim seferberliğinin müjdesini vermiştir. “Bir dahaki dönem aday olmayacağımı çeşitli yerlerde ifade ettim bu nedenle çok rahat çalışacağım, kızlarımızın eğitimine çok önem veriyorum, bu konuda gayret sarf edeceğim. Belediye başkanlık maaşımı kızların eğitimi için bağışlayacağım.” Demiştir.         

Gece, Şanlıurfalı Sanatçı, Bestekar Arif Çelik yönetimindeki “Şanlıurfa Vakfı Türk Halk Müziği Korosu” konseri başladı.. Şanlıurfa türküleri, şarkılar ve fantezi eserlerin yer aldığı repertuar geçilmiş, sanatçıların okuduğu eserler dinleyenleri adeta mest etti. Arif Çelik’in repertuar seçimi, koroyu yönetimi ve müzik üzerine anlattığı anekdotlar büyük alkış aldı. Misafir Sanatçı olarak Sahneye davet edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı THM Ses Sanatçısı Cengizhan Akar,  okuduğu türkülerle çok beğenildi.

Geceye verilen arada Anzelha Sofrası tarafından hazırlanan çiğköfte, içli köfte, lahmacun ve tatlı ikramı yapıldı.

Gececinin ikinci bölümünde Şanlıurfalı ses sanatçısı Zekeriya Ünlü sahne aldı ve birebirinden güzel eserlerle dinleyicileri coşturdu.  Zekeriya Ünlü, sahneden ayrılmadan Arif Çelik ve Şanlıurfa Vakfı Türk Halk Müziği Korosu tekrar sahneye geldi ve Arif Çelik’in eserleri coşku ile seslendirildi.

Yaklaşık dörtbuçuk saat süren gecenin sonunda sanatçılar ve protokol üyeleri sahneleye davet edildi. Şanlıurfa Vakıf Başkanı Alataş,  herhangi bir bedel almadan geceyi hazırlayan Sanatçı Arif Çelik ve ücret almadan geceye katılan Sanatçı Zekeriya Ünlü’ye ve diğer emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür etti. Gecenin sonunda toplu resim çektirilirdi. 

Geceye katılanlar, Şanlıurfa Vakıf Başkanı M.Kemal Alataş, Yönetim kurulun üyelerini, Sanatçılar Arif Çelik ve Zekeriya Ünlü’yü kutladı, gece ile ilgili, Tek kelime ile “Muhteşemdi” diyerek gece ile ilgili görüşlerini ifade etti. 

Bu yazı toplam 107 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler