DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Bir İstanbul Türküsü
13 Eylül 2014 Cumartesi Saat 15:59

İstanbul, konumuyla, tarihi yapıları ve boğazı ile dünyanın en güzel şehri.  Bu nedenle  İstanbul’u görenler etkileniyor, güzellikleri karşında adeta büyüleniyor.. 

İstanbul, stratejik konumu nedeniyle binlerce yıldır herkesin sahip olmak istediği önemli bir şehir.  1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in, Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olarak fethettiği yer.  Tarihi, coğrafyası, denizi, muhteşem boğazı, tarihi yapıları, dini mekanları, sarayları, surları, hisarları, kuleleri, camileri,  köşkleri, yalıları, gece bir gerdanlık gibi parlayan boğaz köprüsü, şahane silueti, aşkların sevdaların yaşandığı tepeleri ile eşsiz bir şehirdir. Bu nedenle İstanbul için şiirler, methiyeler yazılmakta, şarkılar türküler söylenmekte, hikayeler, efsaneler anlatılmaktadır.

 

Doğum yerimiz, yıllarca aşığını ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, acı, tatlı hatırlarını yaşadığımız, ana vatanımız Urfa. Tarihi geçmişi ile dini mekanlarıyla, kültürü, gelenek ve görenekleri, insanı yürekten yaralayan türküleriyle, akrabalarıyla, karşılıksız ve yürekten seven dostlarıyla Urfa’nın bizim için her zaman ayrı bir yeri vardır… Ana vatanımız Urfa dışında, bizi etkileyen be büyüleyen şehirlerden biri de İstanbul’dur.

Yaklaşık kırk yıldır gidip geldiğimiz, geçmişte bir müddet de kaldığımız İstanbul’a geçen gün bir vesile ile tekrar gittik. Tarihi mekânlarını gezdik, mistik çarşılarını dolaştık. “İstanbul Ağrısı” ve  “Emirgan’da Çay Saati”  gibi şiirlerin yazan, ünlü Şair Atilla İlhan’ın ve birçok şairin adının yazılı bankların olduğu Kazlıçeşme sahilindeki parkta oturduk, Çıtır simit yedik, denizi seyrettik.  Akşam, sevdiklerimizle birlikte boğaz köprüsü alında mola verip, çayımızı yudumladık. Serin rüzgar, martı sesleri ve muhteşem boğaz manzarası karşısında duygulandık. Kelimeler tek tek döküldü günlümüzden, “Bir İstanbul türküsü” oldu dilimizde…

 

BİR İSTANBUL TÜRKÜSÜ

 

Dertler binbir türlü,

Mavisi, yeşili, sarısı.

Gecenin bir yarısı,

Tuttu beni  “İstanbul Ağrısı”

 

Gerdanlık gibi  Boğaz Köprüsü,

Dilimde bir İstanbul türküsü.

Boğazdan akarken geceler,

Bu sevgi,  bir aşk öyküsü.

 

Burası Kadıköy İskelesi,

Burası Üsküdar, Kız Kulesi.

Heceler ağlar, kelimeler sevdalı,

Burası da Kandilli Sevda Tepesi.

 

Beşiktaş’ta çıtır simit,

“Emirgan’da Çay Saati”

Bu kadar da güzellik olmaz ki,

Güzellik, İstanbul’un tek kabahati.

 

Abuzer AKBIYIK

 

30.Ağustos.2014

Bu yazı toplam 1027 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler