DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
FİKRET OTYAM VEFAT ETTİ
09 Ağustos 2015 Pazar Saat 16:53

Urfa Sevdalısı, Gazeteci, Yazar Ressam Fikret Otyam vefat etti



Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam (89), Antalya'da yaşamını yitirdi.

Fikret Otyam yarın Antalya'da cemevindeki törenden sonra salı günü Nevşehir'deki Hacıbektaş İlçesi'ndeki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Antalya'daki özel bir sağlık merkezinde 26 Ocak 2015 tarihinde girdiği diyaliz sırasında fenalaşan, 28 Ocak'ta mide kanaması sonrası götürüldüğü Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2 kez kalp krizi geçiren Fikret Otyam, her seferinde yaşama döndürüldü. Dün saat 08.00 sıralarında yine böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle eşi Filiz Otyam tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Fikret Otyam, doktorların tüm çabasına karşın saat 23.45'te yaşama veda etti. Otyam'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Fikrat Otyam 1953 yılından itibaren Urfa’ya deflarca Urfa’ya gelmiş  Urfa’nın yol, su, okul, hastane sorunlarını yazılarına taşıyarak Urfa sorunlarını ülke çapına taşımış, çözümler, planlar yapılmasına vesile olmuştur. Fikret Otyam Urfa sevdalısıdır. Urfa üzerine kitaplar yazmıştır, Harran’ı yağlıboya tablolarına taşımıştır. Katkılarından dolayı Harran İlçe kütüphanesine Fikret Otyam ismi verilmiştir.

Fikret Otyam ile ilgili ilk tören 10.08.2015 günü Antalya’da Hacı Bektaş Veli Cemevi’inde yapılarak naaşı ankaraya getirilmiştir. 11.08.2016 günü Ankara’da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törene pek çok politikacı, yazar ve seveni katılmıştır.

Törene Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Yalçınkaya ve Araştırmacı Yazar Abuzer Akbıyık’da katılmış ve Fikret Otyam’ın Eşi filiz Otyam’a başsağlığı dilemiştir. Fikret Otyam’ın naaşı Nevşehir Hacı Bektaşa’a götürlerek orada defnedilmiştir.  

 

FİKRET OTYAM KİMDİR?

Aksaray'da 19 Aralık 1926 tarihinde dünyaya gelen Fikret Otyam, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden 1953'te mezun oldu. Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan resim dersleri alan Otyam, 1950 yılında Son Saat gazetesinde gazeteciliğe başladı.

Cumhuriyet gazetesinde çalışan, köşe yazarlığı yapan Fikret Otyam'ın, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili röportajları ses getirdi. Otyam, röportajlarını kitaplarında yayımladı. Aydınlık Gazetesi'nde uzun süre haftalık yazıları yayımlanan Fikret Otyam, yaşamının son döneminde Antalya'ya 26 kilometre uzaklıktaki Geyikbayırı Köyü'nde resme ağırlık verdi.

Aynı zamanda Akdeniz Gazetecilik Vakfı ve Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı'nın kurucu üyelerinden Fikret Otyam, besteci ve orkestra şefi Nedim Vasıf Otyam'ın kardeşi, dokuma ve fotoğraf sanatlarıyla ilgili sanatçı Filiz Otyam ile evliydi.

 

 

Bu yazı toplam 7250 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler