DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
MÜZİĞİN İZİNDE 4 KARDEŞ ŞEHİR KİTABI ÇIKTI
27 Mart 2019 Çarşamba Saat 17:50

Müziğin İzinde 4 Kardeş Şehir Şanlıurfa, Harput/Elazığ, Kerkük, Bakü kitabı çıktı.



Araştırmacı Yazarlar Salih Turhan, Abuzer Akbıyık, Mehmet Kurtoğlu ve Şemsettin Küzeci tarafından hazırlanan Müziğin İzinde 4 Kardeş şehir kitabı, 2019 Göbeklitepe Yılı kapsamında Şanlıurfa Haliliye Belediyesi tarafından yayınlandı.

 Kitabın Yazarlarından THM Sanatçısı, Araştırmacı Salih Turhan kitapla ilgili şunları ifade etti “686 sayfalık kitabımızda, Şanlıurfa, Harput/Elazığ, Kerkük, Bakü olmak üzere dört şehrin tarihçesi, ortak (çeşitleme) özellikleri taşıyan 112 türkü ile yine üç şehrin ve Bakü’yü Temsilen Azerbaycan müziğinden karakteristik türkü (250 adet) , yine ortak geçmişten günümüze emeği geçen bir kısım mahalli, profesyonel ses ve saz sanatçılarının fotoğraflarına da yer verilmiştir. Bu kitabın yayınlanmasına öncülük eden Haliliye Belediyesi kurucu başkanı Sayın Fevzi Demirkol’a, Projeye paydaş olan ELFED Genel Başkanı Sayın Faik İçmeli’ye, akademik yazısı ile özel katkıda bulunan Dr. Gülda Çetindağ Süme’ye, kitapta yer alan türkülerin dijital nota yazımını gerçekleştiren Murathan Turhan’a, Uğur Karagöz’e yine kitabın kapak tasarımını ile matbaa ön hazırlığını yapan Bordo Çözümevi/ C.Fahri Turhan’a,  baskıyı gerçekleştiren MC Matbaa ve Zinde Yayıncılık yetkililerine yazarlar adına teşekkür eder, bu çalışmanın Şanlıurfa’dan ışık saçarak ulusal ve uluslararası kültür sanat çevrelerine faydalı olmasını dilerim” dedi.

Müziğin İzinde 4 Kardeş Şehir kitabı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda Şanlıurfa, Harput, Elazığ, Kerkük ve Bakü müziklerinin sahnelendiği konserde, okuyucu ile buluştu.

Konser programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Elazığ Dernekler Federasyon Genel Başkanı Faik İçmeli, Belediye Meclis Üyeleri ve müzik severler katıldı. Konserin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fevzi Demirkol “Elazığ/Harput, Kerkük, Urfa ve Bakü, bir babanın 4 evladı gibidir. Bu kardeşlik, kadimden beri de devam etmektedir. Şanlıurfa’nın, Elazığ/Harput, Bakü ve Kerkük’ün de müziğinde ortak değer vardır. Müzik birleştiren bir unsurdur. Şarkısıyla, türküsüyle, ilahisiyle, hoyratıyla, gazelleriyle birlikte bu 4 kardeş şehir bir ortaklık arz etmektedir” dedi.

Konser gecesinde kitabın yazarlarına ve konsere katılan sanatçılara plaket verildi.

Bu yazı toplam 8484 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler