DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
AKBIYIK VE TURHAN TRT OKUL’DA RAMAZAN PROGRAMINA KATILDI
12 Ağustos 2012 Pazar Saat 12:23
Araştırmacı-Yazar Abuzer Akbıyık ve Yazar-Kültür Bakanlığı Sanatçısı Salih Turhan TRT Okul’da Ramazan programına katıldı.

Akbıyık ve Tuhan, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı “Şarkılarda Sağlık” ve “Sağlıkla ilgili Türküler” kitabı ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bugün (11.08.2012) saat 14.30’da TRT Okul’da Ramazan programına katıldı. 

Programda Salih Turhan, Sağlıkla ilgili şarkılar ve türküler hakkında bilgi vererek “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Şarkılarda sağlık kitabını Salih Turhan,  Abuzer Akbıyık, Osman Güzelgöz,   Sağlıkla ilgili Türküler kitabını da da  Salih Turhan,  Osman Güzelgöz  ve Doç. Dr. Sait Eğrilmez birlikte hazırladık. Bu kitaplarda, içinde hasta, hastane, dert derman, şifa, hekim, tabip, doktor  geçen şarkı ve türkülere yer verdik. Bu eserleri yaklaşık 20 bin şarkı ve 8 bin türkü içinden seçtik. Kitap yanında bu eserlerin seslendirildiği çok güzel birer de CD yaptık. Kitap içinde şarkı türkü sözleri ve notaları ile konuyla ilgili makaleler de yer almaktadır. Sağlık Bakanımız Prof Dr Recep Akdağ himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu kitaplar kamuoyunda çok ilgi gördü, kitaplar üzerine gazetelerde köşe yazıları yazıldı, kitaplar televizyon, radyo programlarına oldu, bu çalışmalar ile kültür hayatımıza kıymetli  iki kitap kazandırdığımıza inanıyoruz. “dedi

Programda konuşan Abuzer Akbıyık da; kitaptaki “Elçek tabip elçek yaram üstünden” yazısından söz ederek aşık, hasta, doktor diyalogu ile şarkılardan örnekler verdi. Yaptığı çalışmalar ve yazdığı şiirlerin sorulması üzerine, Akbıyık, Şanlıurfa düğünlerini anlatan “Halay” ve Zamane koşması  dediği “Sevdiceğim”  adlı şiirlerini okudu. . Folklor çalışmalından bahsederek  önemini  vurguladı. Akbıyık“Milli kültürümüzün Fizik, Matematik derslerinden daha önemli olduğunu, bu nedenle okullarda  halk müziği ve oyunlarının öğretilmesi ile ilgili “Eğlenerek Spor” projesinin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini. Liseden mezun olan bir çocuğun en az iki türkü ve iki halk oyunu bilmesi gerektiğini “ söyledi .

Yapım ve Yönetmenliğini Çağrı Parmaksız, sunuculuğunu Seval Ersun’un yaptığı TRT Okul’da Ramazan Programı, Ses Sanatçısı Salih Turhan’ın  “Hastane önünde incir Ağacı” ve “O yana dönder meni” adlı sağlıkla ilgili türküleriyle son buldu.

Bu yazı toplam 4731 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler