MAREV MARDİN KÜLTÜR EVİ AÇILIŞI YAPILDI
12 Mayıs 2014 Pazartesi Saat 16:11

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV)’in Ankara’da yaptığı “Mardin Kültür Evi”nin açılışı yapıldı.



11 Mayıs 2014 Pazar günü saat 14.30’da Ankara Birlik Mahallesi’nde açılış yapılan Mardin Kültür Evi’ne pek çok siyasetçi, bürokrat, Mardinli ve diğer misafirler katıldı.  Değişik dönemde Çankaya ilçesi belediye başkanlığı yapmış üç belediye başkanı da katıldığı açılışa katılım o kadar çoktu ki misafirler bir kısmı töreni ayakta izlediler.

Açış konuşmasını MAREV Ankara Şube Başkanı, Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy  yaptı. Daha sonra MARSEV Başkanı E.Vali /Cumhurbaşkanı E.Gn Sek. Kemal Nehrozoğlu, MAREV Genel Başkanı Tahincioğlu Holding ve Kent Gıda Sahiplerinden Fehmi Tahincioğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen  ve Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz Konuşma yaptı.  Maddi katkıda bulunanlar adına iş adamı Fuat Aysoy’a plaket verildi.  Diğer katkıda bulunanlar için de özel bir gece tertip edileceği ve onurlandırılacağı, kültür evinin bir köşesinde de isimlerinin yazılacağı bir bölüm oluşturulacağı ifade edildi. Program müzik ziyafeti ve kokteylle son buldu.

Ankara’nın Birlik Mahallesi’nde yapılan Mardin Kültür Evi,  3.500 m2 kapalı alanı içinde, konser, düğün, nişan, taziye her türlü etkinlik yapılabilecek büyük salon, küçük salon, teras, idare odalarından oluşuyor.

Vakıf Ankara Şube Başkanı Aysoy, konuşmasında, Kültür evinin arsasının Çankaya Belediyesi’nce tahsis edildiğini, yapımının 16 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ve yapımında 4 milyon TL harcandığını ifade etti, arsayı tahsisi eden belediye başkanına ve maddi katkıda bulunan Mardinli iş adamlarına teşekkür etti. Genel Başkan Tahincioğlu ise “Vakıf kurulduğundan yardımseverlerin katkısıyla, bu güne kadar binlerce öğrenciye burs, binlerce yardıma muhtaç kişiye yardım ettik” dedi, Mardin Valisi  Cengiz “ Mardin’de tarihi eserlerimize sahip çıkıyor ve restore etmeye devem ediyoruz. Bunun sonuncu Her geçen yıl Mardin’e gelen turist sayısı artıyor 2014’de de 2013’e göre Mardin’deki konaklama sayısı %35 arttı” Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen ” Bu kültüre hizmet etmek bizim için önemlidir, kapım tüm Mardinlilere ardına kadar açıktır” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Arif Çelik yönetimindeki Vakıf korosu ve solistler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice Mardin türkülerini seslendirdi.  Daha sonra düzenlenen kokteyl ve ikramlarla açılış sona erdi.