YATIRIM DANIŞMANLARI PLATFORMU ÜYELERİ MİLLETVEKİLİ CEVHERİYİ ZİYARET ETTİ
16 Şubat 2018 Cuma Saat 23:31

Yatırım Danışmanları Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Ali Cevheri’yi TBMM’ndeki odasında ziyaret etti.



Ankara’da Yatırım Danışmanlığı konusunda faaliyet gösteren 40 şirket ve şahıs işletmesi temsilcisi ile bu Yatırım danışmanları Platformunu kurmuş olduklarını ifade eden Platform Başkanı Abuzer Akbıyık şunları söyledi “ Platformumuzun amacı; meslektaşlarımızı bir araya getirmek, meslek hizmet standartlarını, etik kuralları belirleme ve hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, meslek mensupları arasında birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma sağlanması, sorunlarının çözümü konusunda çalışma yapmak, Yatırımlarda Devlet Destekleri konusunda yatırımcıları bilgilendirmek, Yatırımcıları, katma değeri yüksek, sürdürülebilir, araştırma geliştirme yapılan, uluslararası düzeyde rekabet edebilen, çevre korumaya yönelik yatırımlara yönlendirmek üzere çalışmalar yapmak, mevzuat çalışmalarına katkıda bulunmak,  Ülkemizde yatırım yapılması, üretim ve istihdamın artırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması, ihracatın arttırılması hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapmaktır.” dedi.
Yatırım Danışmanları Platformunu tanıtmak, düşüncelerini paylaşmak ve taleplerini iletmek üzere Platform Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte 14.02.2018 Çarşamba günü Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Ali Cevheri’yi makamında ziyaret ettiklerini belirten Akbıyık şunları ifade etti. “Milletvekilimiz Sayın, M.Ali Cevheri S.M.Mali Müşavir ve Bağımsız denetçidir, aynı zamanda Akademisyendir, Sanayi ile çalışmaları vardır, Yatırım Danışmanlık mesleğinin hem teorisini hem pratiğini bilmektedir. bu nedenle kendisini ziyaret ettik, düşüncelerimizi paylaştık ve taleplerimizi ilettik. Ülkemizde Yatırımların, istihdamın ve ihracatın arttırılması konusunda hükümetin teşvik ve destek çalışmalarına biz de danışmanlar olarak katkıda bulunmak, destek olmak istediğimizi belirttik. Teşvikler hakkında yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantılarında, tanıtım kampanyalarında, seminerlerde, mevzuat çalışmalarında biz de fiilen bulunmak istiyoruz dedik. Yatırım Danışmanlığı mesleğinin tanımlanması konusunda bir mevzuat çalışması yapılmasının yararlı olacağını ifade ettik. Kuruma yapılan Teşvik ve Destek müracaatlarında, yatırımcıların kanuni vekili olarak bizlere de yer verilmesini istedik, Milletvekilimiz Sayın M.Ali Cevheri bizi çok iyi karşıladı, bizi dinledi, memnuniyetini ve kendi görüşleri ifade etti ve Ülkenin kalkınması için, yatırları, istihdamı, ve ihracatı arttırma ile ilgili çalışmalara ve Yatırım Danışmanları mesleği tanımı ile il
Desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Sayın M.Ali Cevheri’ye ve vekilimizle bizleri bir araya getiren Danışmanı Müslüm Ağca’ya teşekkür ettiklerini ifade eden Akbıyık, “Yatırım Danışmanları Platformumuzun tanıtımı ve amaçlarımızın gerçekleştirilmesi doğrultusunda ziyaretlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.