AKBIYIK ADIYAMANDA SEMİNER VERECEK
31 Ocak 2013 Perşembe Saat 19:21
Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık 02.Şubat.2013 Cumartesi günü saat 13.00’de Adıyaman’da Teşvikler konusunda seminer verecek.

Adıyaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasıca düzenlenen toplantıda S.M. Mali Müşavir ve Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık “Yatırımlarda Teşvik Hibe ve Destekler” konulu seminer verecektir.

 

Adıyaman’da yapılacak yatırımlara Devletin sağladığı imkanlar konusunda Yatırımcılar ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen halka açık  seminer, 02.Şubat.2013 Cumartesi günü saat 13.00’de Atatürk Caddesi, Belediye Sarayı yanındaki Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Adıyaman SMMO başkanı Seyfettin Bilen konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bir memleketin kalkınması için sanayi, turizm ve sağlık yatırımları önem arz etmektedir. Yatırım yapılan yörede ekonomik gelir artar, işsizlik azalır, refah yükselir. Böylece insanların yaşam kalitesi yükselir. Yatırım yeri seçilirken Devletin o bölgeye verdiği teşvikler yatırımcı için önemlidir. Bu açıdan bakıldığında Yeni teşvik paketinde Adıyaman 5. Bölgede yer almakta ve önemli desteklerden istifade etmektedir. Adıyaman’da yatırımcılar için ideal ortam vardır. Yatırımcılara Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İŞKUR, KOSEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınma gibi birçok bakanlık kurum ve kuruluş yatırımcıya çeşitli imkanlar tanınmaktadır.

 

Seminerimizde; Meslektaşınız SMMM Abuzer Akbıyık, 30 yıllık tecrübesi ile, Türkiye’de değişik mevzuatlarda yer alan teşvik destek ve hibeleri özet olarak sunacak. Yeni Teşvik Paketi olarak bilinen “Yatırımlarda Devlet Yardımları” mevzuatını ise ayrıntılı olarak anlatılacaktır.       

 

Yatırımcılara verilen teşvik, destek ve hibeler hakkında farkındalık yaratmak, Sigorta ve vergi muafiyeti, faiz indirimi ve nakit hibe uygulamaları konusunda meslektaşlarımızı ve sanayicileri bilgilendirmek, Adıyaman ilimize yönelik yatırımları özendirmek, ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesinin hızlandırılması, istihdamın arttırılması ve bölgeler arası sosyo-ekonomik gelişmişlik farkının azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz seminerimize, serbest muhasebeci mali müşavir meslektaşlarımız, sanayici ve iş adamları, kurum ve kuruluş yetkilileri ile bütün halkımız davetlidir.”  dedi