TRT RADYODA URFA KURTULUŞ PROGRAMI
11 Nisan 2013 Perşembe Saat 00:28
Şanlıurfa’nın kurtuluşu nedeni ile Ankara Radyosu’nun düzenlediği, Abuzer Akbıyık ve Salih Turhan’ın katılacağı program bugün saat 11’de TRT RADYO-4 ve TRT TÜRKÜ'de

Şanlıurfa’nın düşman işgalinin 93. Yıldönümü nedeni ile Ankara Radyosu’nun düzenlediği, Araştırmacı yazar Abuzer Akbıyık ve Sanatçı Salih Turhan’ın katılacağı program bugün saat 11’de TRT RADYO-4 ve TRT TÜRKÜ’de yayınlanacak.

Ankara Radyosu yapımcısı Sabri Sabuncu  “Solistler Mikrofonda” programında,  Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü münasebetiyle özel bir program düzenlendi.   11 Nisan 2013 Perşembe günü (bugün) canlı yayınlanacak programda Araştırmacı -Yazar Abuzer Akbıyık  Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu üzerine konuşma yapacak, şiirler okuyacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Salih Turhan da türküler okuyacaktır. Program saat 11:00-12:00 arasında TRT Radyo-4 ve TRT Türkü’de ortak yayınlanacaktır. Programın tekrarı ise aynı kanallarda aynı günün akşamı 22.de  yayınlanacaktır.

Urfa’nın Kurtuluşu

Mondros Mütarekesinden sonra Urfa, önce İngilizler, daha sonra da Fransızlar tarafından işgal edildi.  Urfa halkı kurduğu milis kuvvetleri ile düşmanla kahramanca çarpışarak 11 Nisan 1920’de Urfa’yı düşman işgalinden kurtardı.  Urfa, Maraş ve Antep gibi, düzenli bir kuvvet olmadan kendi imkanları ile şehrini düşman işgalinden kurtaran üç şehirden biridir. Urfalıların gösterdikleri üstün kahramanlıklardan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisince Urfa’ya “Şanlı” unvanı verilmiştir.  Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu her yıl törenlerle kutlanmaktadır.