Erkek düğünleri halk oyunlarımızın yaşatıldığı en güzel ortamlardır. .Köylerimizde yapılan düğünlerle şehirde yapılan düğünler arasında farlılıklar vardır fakat biz burada köy düğünlerinden çok şehirlerde yapılan düğünlerden bahsedeceğiz.
Erkek düğünü ise bambaşka bir coşkuyla kutlanır. Düğünden birkaç gün önce dostlara ve akrabalara düğün günü haber verilir. Düğün geniş ve düzgün hayatlı(avlulu) evlerde yapılır. Düğün sahibinin evi müsait değilse bir tanıdığın evinde yapılır. Düğüne akraba ve tanıdıklardan başka maharetli oyuncular bilhassa çağrılır. Bu kişilerin gelmediği düğünler sönük geçer mahalli kıyafetler olan gabardin şalvar kırk düğme yelek kırmızı postal giymiş bu meşhur oyuncular düğün evine girince veya oyuna kalkınca damlardan erkek düğününü seyreden kadınlar zılgıt çalarlar. Düğün sahibi meşhur oyuncuları ve hatırlı kişileri en üst başa oturtur.
Düğün biraz ilerleyince daha önceden hazırladığı mendilleri oyunculara verir ve biraz da ısrarla oyuncuları oyuna kaldırır. Oyuncular davul zurna eşliğinde dörtlü değnek daha sonrada mahalli oyunlardan Düz, İki ayak, Derik, Abravi gibi halay çeşidi oyunları oynarlar. Bu mahalli oyunlardan başka keman cünbüş ve darbuka eşliğinde çiftetelli gibi oyunlar oynanır.
Kız evinden getirilen elbiseler, kirve tarafından damada giydirilir. Ve daha önce zeytin dallarıyla ve mumlarla süslenen tahta damatla kirve birlikte oturur. Gelen kahveci, çalgıcı ve aşçıya bahşişleri verilir. Düğün esnasında misafirlere sigara ve mırra denen acı kahve ikram edilir.
Düğünden sonra misafirler süpha yemeği verilir.