DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Özel Haber
2014-2018'DE HAYVANCILIĞA HİBE
17 Ağustos 2014 Pazar Saat 11:11

2014-2018 Yılları arasında ahır ve ağılları  inşaatı yatırımlarına %50, Hayvan alımına %80 hibe verilecek



 

                            2014-2018 HAYVANCILIK DESTEKLERİ BELİRLENDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Hayvancılığın desteklenmesi amacıyla, 2014-2018 Yılları arasında ahır ve ağılları  inşaatı yatırımlarına %50, Hayvan alımına %80 hibe verilecek. Başvurular her ayın 1-15’i arasında yapılacak.

  

  1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanacak Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası Ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları belirlendi. 

 

AMAÇ :

DAP, GAP, KOP ve DOKAP bölge illerinde mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı; Doğu Anadolu Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki illerde, mevcut işletmelerin et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı yatırımlarının desteklenmesi

 

TANIMLAR 

Anaç koyun ve keçi: Müracaat tarihinde en az 12 aylık (360 gün)  yaşta olan dişi koyun ve keçi.

Anaç sığır: Müracaat tarihi itibariyle en az 15 aylık (450 gün) yaşta olan dişi sığır.

Damızlık boğa: Teknik ve sağlık şartları Bakanlıkça belirlenen, tabii tohumlamada kullanılacak olan etçi veya kombine ırk erkek büyükbaş hayvanı,

Damızlık koç-teke: Teknik ve sağlık şartları Bakanlıkça belirlenen, tabii tohumlamada kullanılacak olan erkek küçükbaş hayvan

 

HİBE DESTEĞİ UYGULANACAK İLLER

Hibe desteği uygulanacak iller; Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illeri, Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri, Konya ovası Projesi (KOP) kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illeri ile Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illeridir.

 

DESTEKLEME KONULARI VE HİBE ORANLARI

2014-2018 yılları arasında; Doğu Anadolu Projesi, Güney Doğu Anadolu Projesi, Konya ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi Kapsamındaki İllerde mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun-keçi işletmelerinin yeni inşaat veya tadilat ile damızlık erkek materyal temini desteklenmesi yatırımlarına aşağıda belirtilen oranlarda hibe desteği uygulanır.

UYGULANACAK YATIRIM KONULARI                  HİBE ORANI (%)

İNŞAAT

Yeni inşaat veya tadilat …………………………………..            50

HAYVAN ALIMI

Damızlık boğa, koç ve teke alımı …………………….            80

YATIRIMDA ALT VE ÜST SINIRLAR

Yatırımda büyükbaş işletmelerinde alt sınır 10 baş üst sınır 49 baş, Küçükbaş işletmelerinde ise alt sınır 100 baş üst sınır 200 baştır. İşletme kapasitesi büyükbaş işletmelerde 49 baştan, küçükbaş işletmelerde ise 200 baştan büyük olan gerçek ve tüzel kişiler, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır, kapasite fazlası kısımlar yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

BAŞVURUNUN YERİ VE ZAMANI

Yeni inşaat veya tadilat inşaatı yaptıracak olan yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu Bakanlık İl Müdürlüğüne, sadece damızlık boğa, koç-teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcılar ise Bakanlık İl/İlçe Müdürlüklerine başvururlar. Başvurular her ayın 1-15’i arasında yapılır.

 

HİBE PROGRAMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Hibe Programına Gerçek ve Tüzel kişiler Başvurabilir. Başvuru sahibi gerçek veya tüzel kişinin, Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10 baş en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 baş en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesinin başvuru tarihinden en az bir yıl önce kayıtlı olduğuna dair güncel belgeyi mutlaka başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir.

 

YATIRIMIN TUTARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK BİRİM FİYATLAR

1) İnşaat yatırımlarında tarımsal yapılar için belirlenen proje yılı için; Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan “İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları” esas alınacaktır. İnşaat tadilatlarında da “İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları” esas alınacaktır.

2) (a) Büyükbaş yeni inşaat ve tadilat yatırımlarında, inşaat yatırım tutarı Bakanlıkça belirlenen damızlık gebe düve fiyatı üzerinden proje kapasitesinde belirtilen toplam damızlık hayvanların (gebe düvelerin) güncel tutarını geçemez.

(b) Küçükbaş (Koyun-Keçi) yeni inşaat ve tadilat yatırımlarında, inşaat yatırım tutarı Bakanlıkça belirlenen damızlık koyun fiyatı üzerinden proje kapasitesinde belirtilen toplam damızlık hayvanların güncel tutarını geçemez.

3) Toplam yatırım tabloları KDV hariç olarak hazırlanacaktır.

4) Desteklenecek projeler için üst limit belirlemede kullanılacak olan damızlık gebe düve ve koyun-keçi birim fiyatı, Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından, proje uygulama yılı başlangıcında belirlenir.

5) Ağıl yeni inşaat ve tadilatında MPDK tarafından belirlenmiş olan damızlık koyun fiyatı esas alınacaktır.

 

Bilgilerinize sunarım

 

Abuzer Akbıyık

S.M.Mali Müşavir/Yatırım Danışmanı

 

ANKARA AB YATIRIM DANIŞMANLIK

PROJE YAPIM EĞİTİM VE YAYINCILIK LTD ŞTİ

Çetin Emeç Bulvarı 1322.Cad. 46/3 Aşağı Öveçler/ANKARA

GSM      : 0.532.231 45 85

Telefon  : 0.312.473 94 44 Faks: 0.312.473 94 45

E-posta  :abuzerakbiyik@hotmail.com

Şirket Web:www.ankara-ab.com.tr

Şahsi Web:www.abuzerakbiyik.com.tr

 

  

Hibe ile ilgili mevzuata aşağıdaki linlerden ulaşabilirsiniz

Karar   04.Haziran.2014-29020 Resmi Gazete

Teblig  05.Temmuz.2014-29051 Resmi Gazete

Uygulama Rehberi (2014)

Bu yazı toplam 11963 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler