DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Güncel
TEKNOLOJİK ÜRÜN DENEYİM BELGESİ
11 Eylül 2014 Perşembe Saat 00:01

İhale mevzuatında değişiklik yapıldı. ihalenin alınma koşullarına ‘teknolojik ürün deneyim belgesi’ de eklendi.



İhale mevzuatında değişiklik yapıldı. Mal ve hizmet Alım İhaleleri Uygulama Yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler göre, ‘iş bitirme belgesi’ dahil ihalenin alınma koşullarına ‘teknolojik ürün deneyim belgesi’ de eklendi.

Yapılan düzenlemeye göre; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın vereceği bu belgeyi almaya hak kazananlar, mevcut durumda ‘iş bitirme belgesi’ bulunan teklif sahiplerinden daha avantajlı duruma geçecektir.

Konu ile ilgili bilgiler özet olarak şöyledir.

Yönetmelik değişikliği ne zaman yayınlandı

Teknolojik ürün deneyim belgesi ile ilgili yönetmelik değişiklikleri 16.08.2014 tarih ve 29090 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.  

Teknolojik ürün deneyim belgesini kimler alabilir

Teknoloji merkezi işletmelerinde, Ar-Ge merkezlerinde, kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar tarafından veya uluslararası fonlarca desteklenen Ar-Ge ve yenilik projelerinde, rekabet öncesi iş birliği projelerinde ve teknogirişim sermaye desteklerinden yararlananlara, yararlandıkları destekler çerçevesinde yürüttükleri proje sonucu ortaya çıkan ve yerli malı belgesine sahip malın piyasaya arz edilmesinden sonra teknolojik ürün deneyim belgesi düzenlenecektir.

Teknolojik ürün deneyim belgesini kim düzenleyecektir.

Teknolojik ürün deneyim belgesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenecektir. 

Her bir ürün için mi belge düzenlenecektir

Teknolojik ürün deneyim belgesi, proje sonucunda ortaya çıkan her bir ürün için ayrı ayrı düzenlenecektir.

Belge kaç yıl geçerli olacaktır

Teknolojik ürün deneyim belgesi, düzenlendiği malın piyasaya arz tarihinden itibaren beş yıl süreyle kullanılabilecektir.

Teknolojik ürün deneyim belgesi başvuru belgeleri nelerdir?

Teknolojik ürün deneyim belgesi için yapılacak başvurulara eklenecek belgeler ve başvurunun sonuçlandırılma süresi gibi hususlar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenecektir.

İhalede Pilot ortağın teknolojik ürün deneyim belgesi sunması durumunun avantajları nedir? 

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre; Pilot ortağın teknolojik ürün deneyim belgesi sunması durumunda, pilot ortağın asgari iş deneyim tutarının en az %20’sini sağlaması ve diğer ortaklardan her birinin iş deneyim tutarından fazla olması koşulu aranmaz; asgari işdeneyim tutarının kalan kısmının diğer ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından karşılanması zorunludur.

Teknolojik ürün deneyim belgesi, ihalelerde avantajlar sağlar mı?

Kısmi teklife açık ihalelerde, teknolojik ürün deneyim belgesinin sunulması durumunda, belgenin düzenlendiği malın teklif edildiği kısma yönelik iş deneyimine ilişkin yeterlik kriterinin sağlandığı kabul edilir. Bu belgenin düzenlendiği malın teklif edilmediği kısımlar için ise ayrıca iş bitirme belgesi veya bu Yönetmeliğin 46 ncı maddesinde belirtilen belgelerin sunulması gerekmektedir.  Böylece Teknolojik ürün deneyim belgesi, ihalelerde yükleniciye avantajlar sağlar.

Abuzer AKBIYIK

SM Mali Müşavir/ Bağımsız Denetçi

Yatırım Danışmanı

 

Bu yazı toplam 44475 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler