DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Ekonomi
TEŞVİK UYGULAMA GENEL MÜDÜRÜ YATIRIM DANIŞMANLARI PLATFORMU İLE TOPLANTI YAPTI
20 Mart 2018 Salı Saat 08:04

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Mehmet Yurdal ŞAHİN, Yatırım Danışmanları Platformu üyeleri ile toplantı yaptı.



Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne vekaleten atanan Mehmet Yurdal ŞAHİN, Abuzer Akbıyık Başkanlığında Yatırım Danışmanları Platformu üyeleri ile toplantı yaptı.

14.03.2018 Perşembe günü Bakanlık binasında yapılan toplantıya, Genel Müdür Mehmet Yurdal ŞAHİN, Genel Müdür Yardımcıları Murat ALICI ve Zergül ÖZBİLGİÇ, Mevzuat Daire Başkanı Mehmet DÜNDAR ile Yatırım Danışmanları Platformu üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasında Genel Müdür Mehmet Yurdal ŞAHİN şunları söyledi ”Devlet Destekleri hakkında yatırımcıların bilgilendirilmesi, Teşvik belgesi alımı ve uygulamaları konusunda Yatırım Danışmanları önemli bir hizmeti ifa etmektedir. Meslek mensuplarının sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelmiş olmalarından dolayı memnun oldum. Birçoğunuzu tanıyorum fakat bütün arkadaşlarınızla tanışmak ve bazı konuları istişare etmek üzere sizleri buraya davet ettim. Öncelikle sizi dinlemek istiyorum” diyerek sözü Yatırım Danışmanları Platformu Başkanı Abuzer AKBIYIK’a verdi.

Platform olarak kendilerini davet ettiği için Genel Müdür’e teşekkür ederek sözlerine başlayan AKBIYIK, Platformun kuruluş amacını ve bu güne kadar yaptığı çalışmaları anlatmasıyla birlikte konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu gün için Yatırım Danışmanlığı mesleği ile ilgili herhangi bir mevzuat yoktur. Her önüne gelen, ben Yatırım Danışmanıyım diyebilmektedir. Maalesef, bilgisiz kişilerin, yatırımcıları yanlış yönlendirerek zarara uğrattıkları, kötü niyetli kişilerin, Yatırım Danışmanıyım diyerek, yatırımcıları dolandırdıkları zaman zaman basına yansımaktadır. Bu nedenle Yatırım Danışmanlığı mesleği ile ilgili bir mevzuat çalışması yapılmasını yerinde olacaktır. Yatırımcının Teşvik Belgesi müracaat dosyalarını biz hazırlamaktayız ve yatırım tamamlanıncaya kadar da yatırımcıya hizmet vermekteyiz. Bu nedenle Bakanlığınızca, hazırlanmakta olduğunuz Yatırım Teşvik Belgesi işlemlerinde “Elektronik Başvuru Sistemi” nde, işletme sahipleri ile birlikte kanuni vekili olan bizlere de sistem üzerinden müracaat edebilme imkanı verilmesini talep ediyoruz.” dedi. AKBIYIK, sözlerinin son bölümünde şunları ifade etti. “Ülkemizde yatırım yapılması, üretim, istihdam ve ihracatın arttırılması konusunda Devletimizin yoğun çabaları vardır. Yatırım Danışmanları olarak, yıllar içinde oluşan, bilgi ve tecrübelerimizle, ülkemizin kalkınması yönündeki çalışmalara biz de katkıda bulunmak istiyoruz. Bu nedenle, Bakanlığın yapacağı mevzuat çalışmaları ve etkinliklere danışmanları temsilen, platformdan temsilciler davet edilmesini, görüş, düşünce ve önerilerinden istifade edilmesini talep ediyoruz, Yatırım Danışmanları olarak, Kurum içinde verimliliğin artışı ve işlemlerin hızlanması için, bizlere düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Meslektaşlarımızın uyması gereken etik kuralalar, kurum içinde kıyafet, tavır ve davranış kuralları konusunda çalışma yaptık ” dedi.

Platform Başkanını dinleyen, Genel Müdür Şahin şunları söyledi “Yatırım Danışmanlığı, bizim Genel Müdürlük dışında pek çok birim ve kurumu içine alan geniş ve kapsamlı bir hizmet konusudur. Bu sebeple mevzuat konusu ilgili kurumlarla birlikte çalışmayı gerektirir. Diğer bir konu da son aylarda Yatırım Teşvik müracaatlarında yoğun bir artış vardır. Biz de Genel Müdürlük olarak işlemlerin daha hızlı yürümesi, uzmanlarımızın daha verimli çalışabilmeleri için bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Yatırım Danışmanlarından da bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz.” İfadesini kullandı.

Uzmanların daha verimli çalışabilmesi ve işlemlerin daha hızlı yürümesi konusunda, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanı ve Yatırım Danışmanlarının konuşmaları ile devam eden ve bazı kararlar alınan toplantı, Yatırım Danışmanlarının görüş ve önerilerin yazılı olarak yetkililere verilmesi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 8186 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler