DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ana sayfaya Dön // Ekonomi
YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANLARI DERNEĞİ KURULDU
28 Nisan 2018 Cumartesi Saat 20:12

Ankara’da kısa adı “TEŞVİKDER” olan “Yatırım Teşvik ve Devlet Destekleri Danışmanları Derneği” kuruldu



Yatırım Teşvik ve Devlet Destekleri Danışmanlığı konusunda faaliyet gösteren 43 şirket ve şahıs işletmesi temsilcisi ile 27.04.2018 Cuma günü itibariyle, Ankara’da, kısa adı TEŞVİKDER olan Yatırım Teşvik ve Devlet Destekleri Danışmanları Derneği kurudu. Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne teslim edilen dernek tüzüğü ve bildirim ile kuruluş işlemi tamamlanarak, derneğe 0-131-177 kütük numarası verildi.

Dernek Yönetim Kurulu dokuz kişiden oluştu, Abuzer AKBIYIK Genel Başkan, Nihat KAYA Genel Başkan Yardımcısı, Cem KARAR Genel Sekreter, Göksal GÜÇTEKİN Genel Sayman, Yılmaz Gül, Mustafa ÇALI, Burcu AÇMAZ, Hüsniye ERGİNCİ, Burak BÜLBÜL Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

TEŞVİKDER Genel Başkanı Abuzer AKBIYIK dernek kuruluşu ve amaçları ile ilgili şunları ifade etti.” Yatırım Teşvik ve Devlet Destekleri Danışmanlığı yapan kişileri bir araya getirmek, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlanmak, mesleki hizmet standartlarını ve etik kurallarını belirlemek, hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunmak, mesleğinin gereği ve önemi konusunda farkındalık oluşturmak üzere çalışmalar yapmak, mesleğin saygınlığını geliştirmek ve yaymak amacıyla bir müddet platform olarak faaliyetimizi sürdürdük, 27 Nisan 2018 Cuma günü itibariyle de 43 kurucu ile derneğimizi kurduk. Hayırlı olsun” dedi.

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için, sanayi, turizm, enerji, sağlık, eğitim, bilişim, tarım ve hayvancılık konularındaki yatırımların önemli olduğunu ifade eden AKBIYIK “Devletimiz, yatırımların artması için çaba sarf etmekte, çıkardığı kanun ve kararnameler ile yatırımcıya teşvik ve hibe destekleri vermektedir. Bizler de, yatırımcıları, Devlet destekleri konusunda bilgilendirmek, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak üzere faaliyetler yapacağız. Ayrıca, Ülkemizde yatırım yapılması, üretim ve istihdamın artırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması, ihracatın arttırılması hedefleri doğrultusunda, bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile  birlikte ortak faaliyetler gerçekleştirceğiz.” dedi.  

Derneğe üye kaydı, temsilcilik ve şube kuruluşu hakkında da bilgi veren AKBIYIK şunları ifade etti” Dernek kuruluşumuzu tamamladık, en süratli şekilde yeni üye kayıtlarını yapacak, çeşitli illerde temsilcilik ve şubelerimizi açacağız. Yatırım Teşvik Danışmanlığı hizmeti sunan meslektaşlarımızın herhangi bir mevzuatta tanımı yoktur. Bu konuda Mesleki Yeterli Kurumu ile görüşmeler yapmıştık. Mesleğimizin standartlarının belirlenmesi amacıyla en kısa sürede, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile çalışmalara başlayacağız. Derneğimizle ilgili faaliyetlerimizi yakın zamanda hizmete geçecek www.tesvikder.org internet sitemizden takip edebilirisiniz.” dedi.  

AKBIYIK son olarak şunları ifade etti” Platform olarak faaliyetimizi sürdürmekte iken Dernek kurmamız konusunda bizi yüreklendiren, destek veren Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN’e, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Mehmet Yurdal ŞAHİN’e, Mesleki Yeterlik Kurumu Başkanı Adem CEYLAN’a,  Milletvekilimiz Sayın, M.Ali CEVHERİ’ye ve Dernek kurucu üyelerimize teşekkür ederim. Umuyorum hep birlikte, Yatırım Teşvik Danışmanlığı meslek standardının oluşması, mesleğin gelişmesi ve ülkemizde yatırımların artışı konusunda güzel işler başaracağız” dedi.

Bu yazı toplam 7844 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler