DÖVİZ KURLARI
Döviz Alış Satış
Dolar
Euro
TAZiYELER  + Ekle 
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abuzer Akbıyık
abuzerakbiyik@hotmail.com
Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e
18 Aralık 2015 Cuma Saat 01:24

Bakanımız Sayın  Faruk Çelik’e  Şanlıurfa İle İlgili Taleplerimi İlettim, “Ankara’da  Urfalı bürokratlara görev verilmeli , Tarım alanlarındaki yapılaşma engellenmeli, Yeni Urfa, Akabe mevkiinde kurulmalı,  Devlet binaları Urfa mimarisine uygun yapılmalı”

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı ve Üyeleri, OSB ve Kalkınma Ajansı yetkililerinden oluşan  Urfa Ticaret ve Sanayi heyeti,  16-17 Aralık 2015 Günleri  Ankara’ya geldi. Gelen heyet, ilk gün Ankara Ticaret Odasın heyeti  ile birlikte toplantı yaptı.  Toplantıya heyet üyeleri ile Şanlıurfa Milletvekilleri ve  Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz katıldı. Toplantıda, Şanlıurfa’nın sanayi , tarım, ticaret ve güneş enerji potansiyeli  ile teşvik imkanları konuşuldu. Akşam, Büyük Millet Meclisine gidildi.  Urfa Heyeti, ikinci gün Ankara OSTİM sanayi bölgesini gitti, tanıtım konuşmalarını dinledi , fabrikaları gezdi . Öğleden sonra, Şanlıurfa Milletvekili olan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.   

Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi  Odasının heyetini toplantı salonunda kabul ederek  taleplerini dinledi.  Heyet üyeleri  Urfa ile ilgili sanayi ve tarım konulardaki talepleri dile getirdi.  Bu toplantıda Abuzer Akbıyık olarak söz aldım ve Şanlıurfa ile ilgili önemli gördüğüm aşağıdaki konuları  Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e ilettim.   

1-Şanlıurfa’nın marka şehir olabilmesi, Milletvekilleri ile birlikte hizmetlerin sağlıklı yürüyebilmesi  için takım kurulmalıdır. Bu kapsamda Şanlıurfalı bürokratlara Ankara’da görev verilmeli,  genel müdür, müsteşar yapılmalıdır.

2-Şanlıurfa’da yıllardan beri binalar tarım alanlarına yapılmaktadır. Tarım alanlarında yapılaşma engellenmelidir,

3-Geniş yolları, meydanları , yeşil alanları ile  Yeni Urfa,  yapılaşmaya uygun, havadar, Akabe mevkiinde kurulmalıdır.  

4-Valilik, Belediye, Müze gibi devlet binalarında Urfa taşı kullanılmalı, yapılar geleneksel Urfa mimarisine uygun yapılmalıdır.

Taleplerimi  40-50 kişilik heyetin huzurunda ifade ettim, sizlerle paylaştım.  Meseleye sahip çıkmak, gereğinin yapılması için konuyu takip etmek başta vekillerimiz olmak üzere hepimizin görevidir diye düşünüyorum.     

Bu yazı toplam 1878 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Şu An Sitede
Kişi Online
DÜNÜN MANŞETLERi
SEFERLER  + Ekle 
ETKiNLiK  + Ekle 
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNANLAR
ÜYELİK
Genel İçerikler